Τα δόγματα της σχολής του Taekwondo
Ευγένεια
Η ευγένεια είναι στην πράξη ο σεβασμός.
Ακεραιότητα
Η ακεραιότητα είναι τιμιότητα.
Επιμονή
Η επιμονή μέσω της φυσικής και πνευματικής αγωγής βοηθά στην προσωπική βελτίωση
Αυτοέλεγχος
Ο αυτοέλεγχος είναι δύναμη . Οι εκτός ελέγχου αντιδράσεις είναι αποπροσανατολιστικές .
Ακατάβλητο πνεύμα είναι η ηθική δύναμη να κάνουμε ότι είναι αναγκαίο και σωστό ανεξαρτήτως της συνέπειας.
Τι κάνει τη σχολή Μeijin καλύτερη ;
Η παράδοση
Η σχολή Meijin Ιλίου - ο Ενάρετος Πολεμιστής, πρεσβεύει το παραδοσιακό taekwondo.
Πρωταρχικός στόχος του παραδοσιακού taekwondo είναι ο μαθητευόμενος να μάθει και να πειθαρχεί στη σωστή συμπεριφορά, στους καλούς τρόπους και να σέβεται μέσω της πειθαρχημένης κατάρτισης.
Θεμελίωση-Απαρχή
Η προπόνηση γίνεται υπομονετικά με την ψυχή και τη δύναμη μέσω της ενότητας του νου και του σώματος. Αυτό διατηρεί το νου και το σώμα δυνατό.
Αυτοάμυνα
Η σχολή Mei Jin διδάσκει όλα τα είδη του παραδοσιακού και αγωνιστικού taekwondo.
A. Poomsae - Φόρμες
Β. Honsinsul και Habon Girugi - Tεχνικές αυτοάμυνας
Γ. Αγωνιστικό Ολυμπιακό Tae Kwon Do Girugi/Sparring.
Οι αθλητές μαθαίνουν να έχουν μια ποικιλία δεξιοτήτων, να αγωνίζονται σε αθλητικά πρωταθλήματα αλλά σε τελική ανάλυση εκπαιδεύονται να προστατεύουν τον εαυτό τους για την πραγματική ζωή.
Σκοπός της σχολής Meijin
δεν είναι η εύκολη και γρήγορη απόκτηση ζωνών αλλά η σωστή εκγύμναση και ενδυνάμωση των παιδιών σας καθώς επίσης και η ποιοτική κατάρτιση των αθλητών/τριών. Η ζώνη του κάθε αθλητή θα πρέπει να αντικατοπτρίζει το ήθος & την τεχνική του κατάρτιση. Η οποιαδήποτε τυχόν καθυστέρηση προαγωγής ζωνών απο τον Εκπαιδευτή – Δάσκαλο δεν θα γίνεται από οποιαδήποτε εχθρική σκοπιμότητα που ισχυρίζονται συχνά πολλοί γονείς όταν βλέπουν πως τα παιδιά τους δεν προχωρούν όπως θα ήθελαν εκείνοι. Στην ουσία οι αθλητές προχωρούν και τελειοποιούνται .Η τελειοποίηση και η βελτίωση καθώς ανεβαίνουμε στην ιεραρχία των ζωνών γίνεται με πιο αργούς ρυθμούς που απαιτούν υπομονή και πειθαρχεία, στοιχεία που διαχωρίζουν τον αρχάριο από τον προχωρημένο, τον επιμελή από τον αμελή αθλητή. Είναι στην κρίση του Δασκάλου να απομακρύνει τους μαθητές όταν αυτό απαιτείται, είναι στο χέρι των μαθητών να αποδείξουν πόσο πολύ αγαπούν αυτό που κάνουν και θέλουν να προχωρήσουν με σκοπό να τους ξαναδεχτεί πίσω ο Δάσκαλος .
Μ’αυτό τον τρόπο οι αθλητές σέβονται τον Δάσκαλο -Εκπαιδευτή τους γιατί είναι εκείνος που τους έχει μεταλαμπαδεύσει όλες αυτές τις γνώσεις, εκτιμούν αυτά που κατορθώνουν, γίνονται πρότυπα απέναντι στους πιο αρχάριους, αποκτούν αυτοπεποίθηση και φτάνουν στην ιδεολογία της σχολής αυτή του αμετακίνητου νου, όπου ο αθλητής θα πρέπει ενστικτωδώς να αμύνεται πλέον χωρίς να σκέφτεται και να φαίνεται ως απόρροια φυσικής κίνησης σε αρμονία με την κίνηση του σώματος. Έτσι η οποιαδήποτε καθυστέρηση απόκτησης επόμενης ζώνης γίνεται για την καλύτερη προετοιμασία του αθλητή ώστε να επιτύχει : α)πρώτον στη ζωή του και β) δεύτερον στις εξετάσεις του.